AGV TEKNIKER TILL MAXAGV

Soft Design Rts AB

Applikationsingenjör

Kommun: Mölndal

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tills vidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Antal jobb: 2

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet
Meriterande

 • Applikationsingenjör – erfarenhet efterfrågas

Utbildning
Meriterande

 • Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Teknik och teknisk industri

Körkort
Krav

 • B

Om jobbet

Har du en teknisk bakgrund och har erfarenhet av konfigurering av hård- och mjukvara? Vill du arbeta i projektform och ha möjlighet att besöka kunder över hela världen? Är du kommunikativ och strukturerad? Då kan tjänsten som Projektingenjör hos MAXAGV vara rollen för dig!

Om MAXAGV

MAXAGV, ett helägt dotterbolag i Latour koncernen, designar, utvecklar, levererar och ger support till marknadens modernaste automationslösningar med mobila robotar. Vi är en världsledande leverantör av AGV-system med global räckvidd baserad på egenutvecklad hård- och mjukvara. Idag arbetar cirka 75 personer inom verksamheten. Det som kännetecknar teamet är omtänksamhet och kulturen präglas av gemenskap och prestigelöshet.

Om tjänsten

Som Projektingenjör kommer du att arbeta parallellt med projekt i olika faser tillsammans med exempelvis Säljare, Projektledare, Utvecklare, Konstruktörer och Tekniker. I rollen blir du tidigt involverad i processen där du som teknisk expert stöttar säljare vid kundmöten och undersöker möjligheter och layout för önskad lösning hos kunden. I Auto-CAD ser du över krav och dimensionering samtidigt som du driver dialog internt för att lösa eventuella utmaningar. När andra projektdeltagare tagit fram anpassad hård- och mjukvara är det ditt ansvar att säkerställa konfigurationen mellan dessa och MAXAGVs transport – och lagersystem, först via simulering och därefter i synk med utrustningen. Vidare kommer du vara med och redovisa lösningen för kund samt ta action på eventuella justeringar som behövs göras. På sikt kommer du även besöka kunden för att utbilda, installera och driftsätta lösningen. Löpande under projektens gång ansvarar du för din del av dokumentationen och framtagande av kundspecifika manualer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Rita layout i Auto-CAD och konfigurera transport- och lagersystem (Max).
 • Testa systemet först i simulerad miljö och därefter ihop med utrustning.
 • Driftsätta systemet ute hos kund.
 • Framtagande av kundanpassad manual samt utbilda kund.
 • Införa tillägg/uppdateringar i befintliga installationer.
 • Dokumentera utfört arbete.

Om dig

Vi söker dig som har en teknisk utbildningsbakgrund och/eller arbetslivserfarenhet inom exempelvis industri där du fokuserat på mekatronik, automation, produktionsteknik, utveckling och/eller programmering. Du har en kreativ ådra för att hitta lösningar, kanske har du automatiserat något i ditt hem eller samlat på dig arbetslivserfarenhet kopplat till konfigurering mellan robot, maskin och/eller system. Du behärskar ritningsläsning och har tidigare erfarenhet av CAD-verktyg (MAXAGV använder Auto-CAD). Eftersom du kommer att arbeta i globala projekt är det vidare väsentligt att du behärskar svenska så väl som engelska flytande i tal och skrift. Du innehar B-körkort och har möjlighet att resa och övernatta i tjänsten. Som person söker vi dig som är kommunikativ och initiativtagande då du hos MAXAGV kommer orientera dig fram i organisationen för att driva relevanta dialoger framåt och ta action på de frågeställningar som behöver tas vid. Vidare söker vi dig som är ansvarstagande, noggrann och strukturerad samt som är mån om att fokusera på lösningar istället för problem. Med din förståelse för helheten har du även ett gott tålamod och en trygghet i din framtoning.

Viktigt för tjänsten är:

 • Teknisk utbildningsbakgrund och/eller arbetslivserfarenhet inom exempelvis industri där du fokuserat på mekatronik, automation, produktionsteknik, utveckling och/eller programmering.
 • Flytande språkkunskaper i svenska och engelska samt B-körkort.
 • God datorvana och erfarenhet av CAD-verktyg, gärna Auto-CAD.
 • Möjlighet att resa och övernatta i tjänsten vid behov.
 • Att du är kommunikativ, ansvarstagande och noggrann.

Övrigt

Omfattning: Heltid, kontorstider med möjlighet till flex.

Placering: Huvudkontoret på Kryptongatan 5 i Mölndal.

Start: Enligt överenskommelse.

Lön: Enligt överenskommelse.

Urval sker löpande så ansök redan idag.

För frågor kontakta

För mer information se www.maxagv.com

Om anställningen

Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?
Kryptongatan 11
43153 Mölndal

Arbetsgivaren
Soft Design Rts AB
https://www.maxagv.com

Kontakt
Sara Gustafsson
Customer Projects Manager